سالگرد فوت ایت الله برجردی مرجع عالیقدرشیعه در این هفته بود. ایت الله بروجردی از هم دوره های ایت الله کاشانی بود ایت الله بروجردی از لحاظ تفکر و عقیده مخالف جریان تندروی ایت الله کاشانی بود بعد از انکه کاشانی با موتلفه ها هماهنگ شد و تندروی های خاص خود را می کردند ایت الله بروجردی به سختی با ایشان در حوزه برخورد کردند درگیری های وسیعی بین شاگردان ایشان و شاگردان کاشانی رخ داد.
ایت الله بروجردی متعلق به جریان تفکری، دین بدون سیاست بود و قاطی بودن این دو را به زیان دین می دانست ایت الله معتقد بود که طلبه باید به کارش در حوزه برسد و کسب علم کند و قاطی کار های سیاسی نشود چون با این کار حوزه ضعیف می شود. نظر ایت الله در مورد جدایی دین و سیاست بسیار عالی و مورد احترام است اما ایت الله یک مشکل داشت ان هم این بود که ایشان در برابر بیشتر اعمال نه چندان مطلوب شاه به واسطه همین تفکرش سکوت می کرد. این ایرادی است که به محضر ایشان وارد است ولی در کل تفکر ایشان از انهایی که خود را وارد وادی سیاست کردند بهتر بود (تفکر ایت الله طالقانی در این مورد بسیار مناسب بود او نه در سیاست کاری داشت که سمت سیاسی بگیرد و نه بدون reaction بود)
ایت الله بروجردی شاگردان زیادی داشت که بیشتر مراجع تقلید و روحانیون سن بالای امروز از شاگردان ایشان بود ایت الله خمینی یکی از شاگردان ایشان بود اما پس از انکه ایت الله خمینی وارد کار سیاسی می شود تفکر خود را با ایت الله بروجردی جدا می کند و وارد وادی سیاست می شود.
جالب است بدانید که در نامه ای که ایت الله بروجردی به شاه درباره برخورد بیشتر با بهائیان می نویسد پیغام رسان ان به دست شاه کسی نبوده جز ایت الله خمینی. که نامه استاد خود را به شاه می دهد.( از کتابی که نویسنده ان پسر حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم است) بعد ها ایت الله خمینی هم مثل ایت الله کاشانی را خود را از استاد خود جدا می کند و از مخالفین ایت الله بروجردی هم می شود.
ایت الله خوانساری ، ایت الله سیستانی ومرحوم ایت الله صالحی نجف ابادی از جمله کسانی بودند که راه استاد خودشان ایت الله بروجردی را پیش گرفتند.
خداوند ایشان و خانواده ایشان ( که الان مورد غضب حکومت هستند را) نگه دارد.
امیدوارم که از تصویر زیر که از پوستر ایشان اسکن گرفتم خوشتان امده باشد این تصویر از ایت الله بروجردی اخرین تصویر قبل از ارتحال ایشان می باشد